top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

Održan Plitvice Wine&Gastro

  • Writer: Irena Lučić
    Irena Lučić
  • Apr 7
  • 3 min read

Updated: 7 days ago




Plitvice Wine & Gastro održan je u hotelu Jezero uz kvalitetnu uslugu djelatnika hotela i jako dobru posjetu gostiju iz svih krajeva Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Događaj je okupio 25+ izlagača, najviše iz Like, cijele Hrvatske i regije, pa su tako posjetitelji uživali u degustacijama vrhunskih vina, kao i u slanim i slatkim zalogajima poznatih hrvatskih chefica i chefa hotela Jezero.


Pravi hit događaja bila je Cannella, službeno piće dobrodošlice na eventu, ali bilo je puno hitova eventa uz vrhunske sireve Turkalj i Letec, učenike Srednje škole Plitvička jezera, vina, rakije i likere ali hit su bile i fritule za koje se pobrinula Antonia Mikac, bivša kandidatkinja MasterChef Hrvatska koja sad osvaja hrvatsku gastro scenu svojim brendom Tonkine fritule. Gastronomski vrlo veliki doprinos dala je uvijek fantastična Chefica i sudionica MasterChef Hrvatska 2024, Doris Vlah. Posebno su se istaknule Doris i Antonia edukativnom degustacijskom radionicom Lička legenda.





Nagrade najboljima

Događaj je otvoren kratkim govorima organizatora, direktorice TZ Plitvičja jezera Josipe Kukukruzović i TZP Plitvičkih dolina Mire Špoljarić kao i gospođe Nikoline Matijević iz NP Plitvička jezera .Odmah nakon otvorenja nagrađeni su najbolje ocijenjeni sudionici projekta Tajni gost 2024.g od strane TZ Plitvička jezera.


Nagrade za predanost i kontinuirano ulaganje u kvalitetu primili su Dragana Narančić za caffe bar Tvornica, Velimir Ilić za privatni smještaj Rooms Velo te Katica Dejanović za obrt za trgovinu, a u kategoriji restorana i bistroa nagradu je dobio Restoran Borje iz NP Plitvička jezera. Svi nagrađeni osim plakete dobili su i vrlo lijepi poklon sponzora, fantastičan liker od jabuke i cimeta Cannella a koja je hrvatski proizvod i hit na tržištu.





Nakon toga predstavila se Srednja škola Plitvička jezera i gospođa direktorica Željka Brozović koja je pozdravila goste u svoje ime i u ime kolektiva škole i učenika i najavila što su učenici uz mentore pripremili te posebno istaknula vrlo lijepu suradnju škole sa NP Plitvička jezera, sa TZ Plitvička jezera ali i sa jednim od suorganizatora ove lijepe priče Dantesom sa kojim surađuje već nekoliko godina na njegovom projektu Wine ViP Event. Nakon toga su učenici prošli među mnogobrojne goste sa pripremljenim delicijama i pokazali da se sa njima vrlo kvalitetno radi.





Edukacija za djelatnike u turizmu i ugostiteljstvu

Edukativni dio eventa započeo od 16 sati u posebnoj dvorani, prezentacijom rezultata projekta Tajni gost, a nakon toga gosti su mogli zaista uživati 5 kratkih ali fantastinih radionica i predavanja. Radilo se o savjetima prema konobarima i svima koji su u komunikaciji sa gostima uz degustacijsko prezentacijsku radionicu vina Prelac za sommeliere koje je vodila jedina hrvatska sommelierka sa zlatnom ASI Diplomom – Monika Neral, zatim edukacija o sastvaljanju vinske karte kao i karte pića uz savjete za osoblje - Jure Andrijašević, jednu kratka prezentacija koja je pobudila veliki interes o digitalnom marketingu i društvenim mrežama koju je vodila mlada vlasnica ahencije Rič – Ivana Goa Majdandžić i za kraj već spomenuta fantastična degustacijska gastro radionica vlo poznatih sudionica Masterchefa Doris Vlah i Antonie Mikac.


Nakon edukativnih degustacijskih predavanja nastavljeno je druženje uz glazbu uživo a goste je zabavljao Boris Rogoznica. Ulaz je bio besplatan kao i sve edukacije i degustacije vina, rakija, likera, sira, suhomesnatih proizvoda i raznih drugih delicija za sve goste.





Humanitarna dimenzija događaja

Partner događaja tvrtka Alexander Commerce (inače najveća hrvatska tvrtka za sitni inventar i čaše) osigurala je visokokvalitetne vinske čaše za degustacije. Posjetitelji su umjesto plaćanja kotizacije davali donacije za vinsku čašu uz donaciju za humanitarne svrhe od 5 ili više eura i zadržati je nakon događaja. Sva sredstva prikupljena donacijama sa eventa uplaćena su i donirana za liječenje Franje Kalfića, hrabrog dječaka iz Korenice kojem su zbog leukemije transplantirana pluća. Njegovi roditelji žive od stočarstva ali stalni odlasci liječnicima financijski su ih iscrpili. A ovo je bila prilika da im se pomogne.


Partneri i izlagači bili su: Vina Prelac, Srednja škola Plitvička jezera, Vinska kuća Matić, Cannela, Dukat President, Vino Antunović – Lička vina, OPG Dean Prodan, Tonkine Fritule, AVIA Cars – Zadar, Sirana Turkalj, OPG Furlan, Vina Agapito, Petrova tjestenina SLOVIN, OPG Zora, MIJ Mesna industrija Stanko Janežić, Destilerija Pavelić, Sirana Runolist, Vina Vuglec, Plitvička štrudla, Ajda Lavanda, Vina Guštin, Vinarija Florijanović i Đurinski, Sirana Letec i Radenska.





Drugi Plitvice Wine & Gastro bio je zaista savršen spoj druženja i educiranja. Svi sudionici bili su vrlo zainteresirani i za druženje i educiranje a organzatori su im to i omogućili a sve to su još oplemenili humanošću. U donacijskoj akciji prikupljeno je više od 1.200,00 €, a koja su odmah uplaćena na račun familije Kalfić. Novo druženje ispunjeno edukacijama, emocijom, humanošću i lijepim trenucima na rasporedu je ubrzo - već 10.04.2025. novigradskom hotelu Nautica.


---

Tekst i foto: Dantes Ricerca Mercato, Wine&Gastro PR

Comments


© 2025 by diWine

bottom of page